おせちの定番から、洋風なものまでそろった、
見るだけで私をハッピーするうちのお正月のお料理です。4人分です。
母と一緒に作る、それはそれはタノシイ時間♫
ほんとにハッピーなの!
去年は、何品作ったから、今年はそれを超さなきゃね~っとか言いながら。
使う材料を、見つめては、”こんなの出来そうじゃない?”って想像力たくましく
どんどん作っていくのです♪
飾って、並べられたお料理がすべてそろって完成した時は、すごい快感!
つまようじの飾りもお手製:)
今私はアメリカ在住なので、この写真は2年前のもの。(ごめんなさい!)
誰かに見せる為に撮ったものではないので、"素"すぎてはずかしい感じ:*)
時間がなくって、慌ただしい顔をしてる料理もちょこちょこあるけど、家庭だからそれもいいよね。
今年うちの母がランチ用に作ったおせちも密かに大公開(笑)。もうちょっと下にあります♪
お母さん、素敵過ぎじゃん♫
お母さん、素敵過ぎじゃん♫
でも海老の塩焼きを乗せるの忘れちゃったって。
今年も私の大好きな人たちの、それぞれの思いが、きっとちゃんと叶いますように。
今年も私の大好きな人たちの、それぞれの思いが、きっとちゃんと叶いますように。
私も、自分の思いが叶うように、自分のできることを自分なりに努力していきます。
2012年もどうぞ宜しくおねがいします。
Osechi is Japanese traditional food for New Year's holidays.
Technically each food has a special meaning for celebrating or wishing something
for the New Year.
I'm not going to mention about the details of them now:)
for the New Year.
I'm not going to mention about the details of them now:)
Ours is lil different from VERY traditional Osechi as most of current Osechi are.
The ratio of traditional one and non-traditional one is like half and half:)
The ratio of traditional one and non-traditional one is like half and half:)
My mom and I look forward to cooking them a lot!
That is one of the best cooking time in a year and is so much fun!
As I'm here in America, my mom cooked it for lunch this year (actually yesterday).
Check it out! Mom, you are amazing!