私はパスタもパンも、ピザも全粒粉派:)
あの香りと味と栄養面でも好きって言う事だけなんだけど。全部だね!
写真の全粒粉パスタは、茹でた後折れやすいです。茹ですぎ注意です!
そばと同じですね。そば粉100%のそばなんてすぐに折れますよね。
茹でた後ザルにあげてそのまま放置すると、茹でが進みもっと折れやすくなります。
パスタは茹でたてが一番おいしいので、すぐにソースと和えて食べるのが最高ですね:)
ちなみにWhole Foodsプライベートブランド365のパスタはこれより折れにくいです。
(しかもぷりぷりしてて、私好み♫)
色も薄いので、全粒粉の割合が少ないんだろうか?とも思いましたが、
栄養成分はそんなに変わらなかったです→これからは365だな♪
さて、小麦は、ふすま・胚芽・胚乳の3つから成ります。
全粒粉はそのすべてを、小麦粉は胚乳だけを使っています。
全粒粉は、食物繊維はもちろん、ビタミンB6やE, マグネシウムや亜鉛などがより豊富です。
カロリーは普通の小麦粉より低いです:) yay!!
Ok, here is information.
Wheat has three nutrient-rich parts: the bran, the germ and the endosperm.
Whole wheat is processed to include all three parts but white flour uses
only the endosperm.
Whole wheat is much higher in fiber, vitamins B6 and E, magnesium and zinc etc.
Whole wheats are low in fat = low in calorie:)
By the way, this whole wheat pasta on the picture is broken easily after boiling.
Especially, when you let them leave after boiling, they would become more breakable!
Might be better to stop boiling using water if you think you need time to make
sauce or something!
So, just as usual pasta, get pasta and sauce together as soon as pasta is boiled.