Wednesday, December 21, 2011

豚肉のショウガにんにく♫ /Ginger Garlic Pork





おいしいよ~♫
豚肉を一晩マリネ液につけこみました。
醤油、砂糖、玉ねぎ、ショウガとにんにくと水。これだけ。
蜂蜜やお酒はなかったので、今回はなし。でもちゃんとおいしくできます。
一度マリネ液を沸騰させて放置。完全にさめたら切った豚を一晩つけ込みます。

もっと簡単にしたければ、マリネの工程はなしで。
でもこの場合おいしさを上げるために下味は必須です。
塩コショウ、酒をかけて15分は置いてください。

そして、豚を炒める!
私はマッシュルームとインゲンを加えました。
最後にマリネ液を加えてほどよく食材と絡めば出来上がり♫
マリネ液を吸収した豚がほんとにやわらかくって、味もよく染みていて
おいしー!!

That's easy.
If you are okay with soy sauce, this is going to be your favorite:)
I cut the pork into the small size and marinaded them over a night 
with soy sauce, sugar, onions, ginger, garlic and water. 
I recommend you to use both sugar and honey. 
And sake if you have. 

Boil the marinade before you put the pork.
Just saute the pork and some veggies, then add some marinade.
That's it. If you have no time, you just can skip the process of marinading.
Much easier:) 


人気ブログランキングへ にほんブログ村 料理ブログ 家庭料理へ
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...